Δε. Φεβ 26th, 2024
Oloigiathlefkada E1689927191943
Κοινοποίηση

Πρόταση παράταξης “Όλοι για τη Λευκάδα” που κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19.7.2023 για την προστασία του Δημόσιου χώρου, του Βορείου μετώπου της Λευκάδας (από Κάστρο έως Μύλοι):

Στις 19/7/2023 το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε με θέμα το Βόρειο Μέτωπο της Λευκάδας και τις αρνητικές συνθήκες που διαμορφώνονται τα τελευταία χρόνια σ’ αυτό, ως προς την προστασία των δημόσιων – κοινόχρηστων χώρων. Το θέμα τέθηκε από την Δημοτική Αρχή πολύ καθυστερημένα μόνο για συζήτηση – ενημέρωση και όχι για λήψη απόφασης. Τέθηκε, ύστερα από την πίεση πολιτών, συλλογικοτήτων και δημοτικών παρατάξεων. Στο τέλος η Δημοτική Αρχή αναγκάστηκε να δεχθεί και τη λήψη απόφασης. Κατά την διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης, παρουσία αρκετών πολιτών, αναδείχθηκαν πολλές πλευρές και κίνδυνοι για την ευρύτερη περιοχή, καθώς και η ανάγκη προστασίας της. Όταν έφθασε η ώρα για τη λήψη απόφασης, η Παράταξή μας κατέθεσε την παρακάτω σαφή και απλή πρόταση που αφορά το σύνολο του Βορείου Μετώπου:
«… Το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμος Λευκάδας:
1. Υπερασπίζονται το δημόσιο και κοινόχρηστο χώρο της ευρύτερης περιοχής του Βορείου Μετώπου της Λευκάδας, από Φανάρι έως Μύλους.
2. Διερευνούν τις δυνατότητες για την παραμονή υπό Δημόσιο ή Δημοτικό έλεγχο του ακινήτου που βρίσκεται το παλιό Οινοποιείο (ΤΑΟΛ).
3. Διεκδικούν από την πολιτεία μέτρα για την ΑΠΟΛΥΤΗ προστασία από οποιαδήποτε μορφής δόμηση στην περιοχή Γυράπετρα (Τσούντα). Σε αυτήν την κατεύθυνση δρομολογούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και ενέργειες….»
Η πρόταση αυτή μειοψήφησε. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

lefkadapress.gr