Σα. Φεβ 24th, 2024
Fisiko Aerio Skrekas
Κοινοποίηση

Φυσικό αέριο: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα επιδότηση νοικοκυριών άφησε ο Κώστας Σκρέκας

Ορθάνοιχτο άφησε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας το ενδεχόμενο να υπάρξει επιδότηση και για τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο μπροστά στη «φωτιά» που έχει πάρει η τιμή του.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής (28/08) «εντολή του πρωθυπουργού είναι να εξετάσουμε σενάρια στήριξης» κάνοντας λόγο για περίπου 700.000 νοικοκυριά που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο. «Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να μην μπορούν να θερμάνουν τα σπίτια τους στην καρδιά του χειμώνα» πρόσθεσε ο Κώστας Σκρέκας.

Ερωτηθείς για τη μορφή που θα έχει η επιδότηση αυτή ο υπουργός Ενέργειας απάντησε ότι «πέρυσι είχαμε στηρίξει με ενισχύσεις τα νοικοκυριά και με αυξημένο επίδομα θέρμανσης, αλλά και μέσα από επιδότησεις μέσα από τους λογαριασμούς του φυσικού αερίου». Ο κ. Σκρέκας ξεκαθάρισε, πάντως, ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά από συνεννόηση με το οικονομικό επιτελείο και αφού ληφθούν υπόψη οι ανάγκες των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Ο υπουργός Ενέργειας αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να επιβληθεί πλαφόν στην τιμή του φυσικού αέριου λέγοντας ότι «σιγά-σιγά οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έρχονται και συντάσσονται με την πρόταση Μητσοτάκη, που πρότεινε από νωρίς να θεσπιστεί πλαφόν στο φυσικό αέριο στα διεθνή χρηματιστήρια. Στις 7 Σεπτεμβρίου στη γενική διεύθυνση ενέργειας ο Έλληνας εκπρόσωπος θα παρουσιάσει τη θέση της χώρας για περιορισμό της τιμής του φυσικού αερίου και θέσπιση πλαφόν».

Ο κ. Σκρέκας επανέλαβε για άλλη μια φορά την δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα απορροφά από 80% ως 90% της αύξησης του ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις επισημαίνοντας ότι ειδικά για τον Σεπτέμβριο η απορρόφηση φτάνει έως και το 94% των αυξήσεων.

Ο υπουργός Ενέργειας αναφέρθηκε, τέλος, στο πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή» τονίζοντας ότι οι δικαιούχοι από 150.000 μπορεί να φτάσουν τους 220.000 μέσα από την επιδότηση για τους επιλαχόντες.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr