Σα. Φεβ 24th, 2024
20221202 125933
Κοινοποίηση

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
500 γραμμ. φασόλια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μεγάλα καρότα ( το ένα λιωμένο στο μούλτι και το άλλο κομμένο σε ροδέλες)
4 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένα
Πιπέρι
αλάτι το ρίχνουμε όταν βράσουν τα φασόλια
1 κύβο λαχανικών
2 ποτήρια του κρασιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 λίτρο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βάζουμε τα φασόλια αφού τα έχουμε μουλιάσει σε νερό από το βράδυ. Τα σκεπάζουμε με νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου μισή ώρα. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στην κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Το τσιγαρίζουμε και ρίχνουμε τον πελτέ. Ανακατεύουμε μέχρι να μυρίσει ο πελτές και ρίχνουμε τα καρότα, το σέλινο και τον κύβο λαχανικών καθώς και το πιπέρι.
Προσθέτουμε τα φασόλια ανακατεύουμε και ρίχνουμε και το νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια και να χυλώσουν. Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε το αλάτι και σερβίρουμε με φρέσκο ψωμάκι και φέτα.