Δε. Φεβ 26th, 2024
2578759 (1)
Κοινοποίηση

Παρακολουθήσεις: Η απόφαση για εξεταστική και η πρόσκληση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Την επιλογή να βγουν μπροστά και να ορίσουν τις εξελίξεις αντί να παρακολουθούν έκαναν στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την πολιτική αναταραχή που έφερε η υπόθεση των υποκλοπών και οδήγησαν στην παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη από τη θέση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού και του Παναγιώτη Κοντολέων από την ΕΥΠ.

Οι πληροφορίες που έφτασαν στο περιβάλλον του πρωθυπουργού ήταν πως σήμερα από την Κουμουνδούρου θα ζητούσαν εξεταστική για την υπόθεση. Ηδη η πρόταση είχε πέσει στο τραπέζι όμως οι ανακοινώσεις θα γίνονταν σε δεύτερο χρόνο από την κυβέρνηση καθώς προτεραιότητα ήταν να μην ανέβουν περαιτέρω οι τόνοι. Όταν όμως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης με δήλωσή του κατέθεσε πρόταση «η Βουλή των Ελλήνων να προχωρήσει άμεσα στην συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση πολιτικών ευθυνών», έγινε κατανοητό πως η χρονική συγκυρία ήταν η κατάλληλη.

Ο Γιάννης Οικονόμου ανέλαβε να κλείσει τη συζήτηση προλαβαίνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ έβαλε στο κάδρο των ευθυνών και τον ίδιο τον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση του Πρωθυπουργού η περίπτωση νόμιμης επισύνδεσης, κατόπιν και εγκρίσεως εισαγγελικής αρχής, για τον κ. Ανδρουλάκη, η Κυβέρνηση επεδίωξε δια του κ. Γεραπετρίτη να τον ενημερώσει πλήρως, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να μην ανταποκριθεί» είπε αφήνοντας αιχμές για τη στάση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Δεν δίστασε μάλιστα να σχολιάσει διαρροές του ΠΑΣΟΚ μέσω των οποίων η Χαριλάου Τρικούπη ζητά την εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. «Η Κυβέρνηση απαντά θετικά στο αίτημα αυτό, ελπίζοντας αυτή τη φορά να ανταποκριθεί και ο κ. Ανδρουλάκης, να παραστεί προσωπικά, προκειμένου να ενημερωθεί και να πάρει απαντήσεις για όλα τα σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση που τον αφορά, απαντήσεις που δεν θα αφήνουν περιθώριο για αυθαίρετα συμπεράσματα και συνωμοσιολογία» είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

Σε ότι αφορά το αίτημα για τη συγκρότηση εξεταστικής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε θετικά «με δεδομένο ότι η Κυβέρνηση επιδιώκει την απόλυτη αποσαφήνιση των συγκεκριμένων ζητημάτων διαχρονικά και με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες εμπιστευτικότητας»

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr