Δε. Φεβ 26th, 2024
Vrefokomio 2
Κοινοποίηση

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης του θανάτου του κοριτσιού στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» – Θα επέστρεφε στην μητέρα του το επόμενο διάστημα – Προκαταρκτική εξέταση για το θάνατο του 2,5 ετών παιδιού στη Θεσσαλονίκη

Συντετριμμένη είναι η μητέρα του μικρού κοριτσιού που πέθανε το πρωί της Παρασκευής (17/2) στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός».

Η γυναίκα ενημερώθηκε τηλεφωνικά για το περιστατικό και στη συνέχεια επισκέφθηκε τη δομή από όπου έγινε γνωστό ότι σε λίγες μέρες θα έπαιρνε πίσω το παιδί της.

Το παιδί από τη Νιγηρία που τα τελευταία δύο χρόνια έμενε στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» επέστρεψε και το βράδυ έπεσε για ύπνο. Οι εργαζόμενοι που εντόπισαν το παιδί χωρίς τις αισθήσεις του, κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έφτασε Κινητή Μονάδα, του έκαναν ΚΑΡΠΑ αλλά δε κατάφεραν να το επαναφέρουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr από τον δήμο Θεσσαλονίκης – που έχει ενημερωθεί για το περιστατικό και διεξάγει έρευνες για την αιτία θανάτου του – πρόκειται για ένα παιδάκι από τη Νιγηρία.

Χθες το άτυχο παιδί, μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου εξετάστηκε από γιατρούς οι οποίοι συνέστησαν να του χορηγηθεί αντιβίωση και να γίνει επανεξέταση σε δέκα μέρες για πιθανότητα χειρουργικής αντιμετώπισης αφού το κοριτσάκι έπασχε από υπερτροφία στις αμυγδαλές.

Προκαταρκτική εξέταση και Εισαγγελική έρευνα
Προκαταρκτική έρευνα ξεκίνησε το νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης, μετά από εντολή του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, για διερεύνηση του θανάτου του μικρού κοριτσιού, που «έσβησε» στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός».

Παράλληλα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης με αποτέλεσμα το θάνατο, της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, της ανθρωποκτονίας εξ’ αμελείας ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, στο πλαίσιο της έρευνας που ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, θα προσκομίστουν οι ιατρικοί φάκελοι, έγγραφα από το ίδρυμα και από το νοσοκομείο που αφορούν το παιδί, η ιατροδικαστική έκθεση ενώ θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr