Πα. Μαρ 1st, 2024
Araxni
Κοινοποίηση

Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του

Για τα συμπτώματα που προκαλεί το τσίμπημα της «μαύρης χήρας» μίλησε ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, Θεόφιλος Καλλινικίδης, που ανέλαβε τον αγρότη από τις Σέρρες που τον τσίμπησε η αράχνη το Σάββατο. Ο κ. Καλλινικίδης ανέλαβε για τέταρτη φορά στην καριέρα του ένα τέτοιο περιστατικό και μιλά για τα συμπτώματα αλλά και την κατάσταση της υγείας του αγρότη από τις Σέρρες.

«Σήμερα ο άνθρωπος που δέχθηκε το δηλητήριο της “μαύρης χήρας”, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία του. Το εν λόγω τσίμπημα προκαλεί πόνους σε όλο το κορμί. Από το κεφάλι και τη μέση, μέχρι τα κάτω άκρα. Η αντιμετώπισή του είναι συμπτωματική, αλλά το τελευταίο διάστημα για το δηλητήριο της αράχνης έχει βρεθεί αντίδοτο το οποίο ήρθε από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και χορηγήθηκε στον ασθενή που πήρε σήμερα εξιτήριο» αναφέρει μιλώντας στο GRTimes ο Θεόφιλος Καλλινικίδης.

Ο γιατρός προσθέτει πως «η αράχνη «μαύρη χήρα» συναντάται στους αγρούς και το βασικό πρόβλημα έχει να κάνει με τη διάγνωση. «Πρέπει να γνωρίζει δηλαδή κάποιος, τι μπορεί να προκαλέσει το συγκεκριμένο έντομο εάν σε τσιμπήσει για να υποψιαστεί ότι έχει πέσει θύμα του» εξηγεί.

Τι γνωρίζουμε για την αράχνη «μαύρη χήρα»
Η αράχνη «μαύρη χήρα» είναι ένα είδος αράχνης που υπάρχει στην Ελλάδα και στις Σέρρες και απαιτείται προσοχή κυρίως από όσους είναι εκτεθειμένοι στη φύση, ειδικότερα αγρότες.

Ανήκει στο γένος Latrodectus. Το όνομά της αναφέρεται στην τάση των θηλυκών σε ορισμένα είδη να καταβροχθίζουν το αρσενικό αμέσως μετά το ζευγάρωμα. Το δηλητήριο της «μαύρης χήρας» αποτελείται κυρίως από νευροτοξίνες και σε εξασθενημένους οργανισμούς, μπορεί να προκαλέσει παράλυση ή ακόμα και τον θάνατο.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr