Σα. Φεβ 24th, 2024
Tempi Eurokinisii
Κοινοποίηση

Ένα μήνα αναρρωτική άδεια πήρε ο επιθεωρητής Λάρισας δύο ημέρες μετά το δυστύχημα στα Τέμπη κι ενώ πριν του χορηγούσαν… βιταμίνες – 4,5 ώρες μετά τη σύλληψη έκαναν αλκοτέστ στον σταθμάρχη

Πολλά ερωτήματα προκύπτουν από το έγγραφο της αναρρωτικής άδειας που έλαβε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ στην Λάρισα, ο οποίος είναι από τα πρόσωπα που αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις για την τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με το MEGA, που φέρνει το εν λόγω έγγραφο στο φως της δημοσιότητας, αναγράφεται ότι επιθεωρητής αντιμετωπίζει «Διαταραχές των οσφυικών και άλλων μεσοσπονδύλιων δίσκων με ριζοπάθεια». Για αυτό τον λόγο του χορηγείται αναρρωτική άδεια 30 ημερών, μόλις δύο ημέρες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Φαίνεται όμως ότι αυτό το πρόβλημα υγείας δεν ήταν τόσο σοβαρό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, στις 28 Φεβρουαρίου το πρωί ο επιθεωρητής πήγε σε γιατρό ο οποίος τον εξέτασε και απλά του έγραψε να παίρνει βιταμίνες D και B9.

Στην ουσία αντιμετώπιζει ένα ελαφρύ πόνο στη μέση ο οποίος έχει αντανάκλαση στο πόδι και η χορήγηση βιταμινών φαίνεται να μην σχετίζεται με αυτό.

Υπενθυμίζετι ότι ο γιατρός, Νίκος Χαυτούρας, που τέθηκε σε αργία επειδή έδωσε την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ μία ημέρα μετά την τραγωδία στα Τέμπη, τόνισε ότι δεν τον γνώριζε και δεν τον εξέτασε.

«Δεν έχω εξετάσει ξανά στο παρελθόν τον επιθεωρητή. Εκείνη την ημέρα που ήρθε να πάρει το χαρτί της αναρρωτικής άδειας, τον είδα να χωλαίνει και ως εκ τούτου δεν υπήρχε λόγος να αμφισβητήσω την γνώμη του προϊσταμένου μου, τον οποίο και εμπιστεύτηκα».

Όπως λέει, αν γνώριζε πως είχε να κάνει με ένα άτομο που εμπλέκεται στην εθνική τραγωδία, θα είχε πράξει διαφορετικά.

«Εάν γνώριζα ειλικρινά ότι ο ασθενής εργαζόταν στον ΟΣΕ και ήταν ‘εμπλεκόμενος’ στο δυστύχημα των Τεμπών, δε θα υπέγραφα σε καμία περίπτωση αναρρωτική άδεια».

Έκαναν αλκοτέστ στον σταθμάρχη… 4,5 ώρες μετά
Την ίδια ώρα, παραμένει άγνωστο αν ο σταθμάρχης είχε καταναλώσει αλκόολ τη μοιραία βάρδια της 28ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες του ΜEGA, η Αστυνομία φαίνεται να έκανε αλκοτέστ στον σταθμάρχη και να βγήκε αρνητικό. Το αλκοτέστ όμως, έγινε 4,5 ώρες μετά από τη σύλληψή του.

Έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εξηγούν ότι μετά από τόσες ώρες έχει αλλοιωθεί οτιδήποτε ποσοστό αλκοόλ που υπάρχει στο αίμα.

Συγκεκριμένα, η ώρα της σύλληψης είναι 23:55 με το αλκοτέστ να γίνεται στις 04:21. H ουροληψία έγινε στις 04:57 ενώ η αιμοληψία έγινε στις 04:45.

Ο μηχανοδηγός ρώτησε τρεις φορές τον σταθμάρχη αν πηγαίνει στον σωστό δρόμο
Μια νέα συνομιλία ανάμεσα στον μηχανοδηγό της αμαξοστοιχίας Intercity 62 και του σταθμάρχη της Λάρισας, πριν από τη μοιραία σύγκρουση στα Τέμπη, έφερε στο φως της δημοσιότητας το Open. Μάρτυρας που έχει ήδη καταθέσει στην υπηρεσία του, λέει πως ο μηχανοδηγός ρωτούσε διαρκώς τον μοιραίο σταθμάρχη αν πήγαινε σωστά. Φαίνεται πως ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας Intercity 62 είχε αντιληφθεί πως κάτι δεν πήγαινε καλά, κι αυτό αποτυπώθηκε στη συνομιλία που είχε με τον 59χρονο σταθμάρχη.

Ο μηχανοδηγός ρωτάει «Λάρισα ακούει;», με τον σταθμάρχη να μην απαντά. Ο μηχανοδηγός επιμένει, ρωτάει ξανά δεύτερη φορά και ο σταθμάρχης δεν απαντά. Στην τρίτη φορά που ο μηχανοδηγός ρώτησε «Λάρισα ακούει; Πάω καλά;», ο σταθμάρχης απάντησε και μάλιστα ήταν εκνευρισμένος. «Αφού σου είπα. Νέους Πόρους», ήταν τα λόγια του μοιραίου σταθμάρχη χωρίς, όμως, να διευκρινίσει αν θα κινηθεί η αμαξοστοιχία από την κάθοδο ή τη άνοδο.

Σε κάθε περίπτωση, όλες οι συνομιλίες από το καταγραφικό έχουν ζητηθεί από την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, καθώς αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση και να διαλευκάνουν πολλές, μέχρι τώρα, άγνωστες πτυχές του δυστυχήματος που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr