Δε. Φεβ 26th, 2024
Nosokomeio2
Κοινοποίηση

Προς συζήτηση και η περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων

Τον τρόπο διαχείρισης όσων νοσούν με κορονοϊό εξέτασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων στην σημερινή της συνεδρίαση. Στην συζήτηση που άνοιξε, προτάθηκαν αλλαγές στη νοσηλεία των ασθενών, η μη απομόνωσή τους σε κλινικές αποκλειστικά Covid όπως ίσχυε μέχρι σήμερα αλλά και η κατάργηση των ΜΕΘ αποκλειστικά για Covid-19.

Οι ειδικοί εισηγήθηκαν την αλλαγή της διαχείρισης των ασθενών με κορονοϊό στις ΜΕΘ. Δηλαδή, οι νοσούντες να μην νοσηλεύονται αποκλειστικά σε ΜΕΘ Covid. Η συγκεκριμένη πρόταση έγινε δεκτή από το υπουργείο Υγείας και ως εκ τούτου η νοσηλεία των ασθενών με κορονοϊό θα γίνεται σε όλες τις ΜΕΘ, όπως συμβαίνει και για άλλα νοσήματα.

Επίσης, συζητήθηκε οι ασθενείς με κορονοϊό να νοσηλεύονται στις παθολογικές και πνευμονολογικές κλινικές μαζί με τους υπόλοιπους ασθενείς, ενώ όσοι έχουν εισαχθεί στο νοσηλευτικά ιδρύματα προκειμένου να υποβληθούν σε επέμβαση και εντοπίζονται θετικοί στον Covid-19 κατά τον προ εγχειρητικό έλεγχο, να παραμένουν στην κλινική εισαγωγής και να μην μετακινούνται σε κλινική Covid.

Η κατάργηση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας σε covid και non covid θα τεθεί σε ισχύ με ΚΥΑ πιθανότατα από τον Απρίλιο.

Επίσης, στην ίδια συνεδρίαση των Εμπειρογνωμόνων τέθηκε προς συζήτηση και η περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων προστασίας έναντι του κορονοϊού για το διοικητικό προσωπικό των δομών υγείας και ζήτησαν να εξεταστεί το ενδεχόμενο της μη υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τους μη υγειονομικούς εργαζομένους των μονάδων υγείας.

Ως επιχείρημα τέθηκε το γεγονός πως το διοικητικό προσωπικό εργάζεται σε ξεχωριστούς χώρους, και δεν έρχονται σε επαφή με τους ασθενείς.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr