Πα. Μαρ 1st, 2024
Viasmos Anilikwn
Κοινοποίηση

Σεπόλια: Με ιδιαίτερη προσοχή και ειδικούς χειρισμούς οι Αρχές προσπαθούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να έπεσε θύμα βιασμού και άλλο παιδί της οικογένειας της 12χρονης, η οποία έζησε τη φρίκη στα χέρια του 53χρονου Ηλία Μίχου και των «πελατών» του.

Η 38χρονη μητέρα του κοριτσιού έχει οχτώ παιδιά, τα οποία θα εξεταστούν από έμπειρους ιατροδικαστές αλλά και από εξειδικευμένους παιδοψυχολόγους της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Αρμόδια πηγή εξηγεί στο Newsbomb.gr ότι «από τη μέχρι στιγμής έρευνα ευτυχώς δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, το γεγονός ότι έχουμε μία μητέρα που κατηγορείται για μαστροπεία με θύμα το ίδιο της το παιδί, μας αναγκάζει να ερευνήσουμε όλα τα ενδεχόμενα».

Ένα άλλο δεδομένο είναι ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν τα οχτώ αδέλφια χαρακτηρίζονται ως ακατάλληλες, με αποτέλεσμα τα παιδιά αυτά να είναι πιο ευάλωτα απέναντι σε άντρες με απάνθρωπες προθέσεις σε βάρος τους.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι έξι από τα οχτώ αδέλφια (ανάμεσά τους και η 12χρονη) βρίσκονται στο νοσοκομείο Παίδων, όπου παρακολουθούνται από εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ τα άλλα δύο παιδιά (τα μεγαλύτερα σε ηλικία) βρίσκονται στο σπίτι στενού συγγενικού τους προσώπου. Η 12χρονη δεν κατέθεσε τελικά στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ανηλίκων χθες Τετάρτη, διότι δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Ενδεχομένως αυτό να γίνει σήμερα Πέμπτη.

Από την πλευρά της η 38χρονη μητέρα της 12χρονης, η οποία κατηγορείται για μαστροπεία με θύμα το ίδιο της το παιδί, αρνείται τα πάντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να υποστηρίζει ότι τα δύο εμβάσματα που την «καίνε» πραγματοποιήθηκαν εν αγνοία της και αφορούσαν την 12χρονη και όχι την ίδια. Η 38χρονη, μητέρα οχτώ παιδιών, ισχυρίζεται ότι η 12χρονη είχε πάρει την κάρτα της και ότι είχε πρόσβαση στον τραπεζικό της λογαριασμό, στον οποίο ο 53χρονος Ηλίας Μίχος, έβαλε 20 και 25 ευρώ σε δύο διαφορετικές αποστολές χρημάτων.

Πληροφορίες αναφέρουν, ωστόσο, ότι από τη δικογραφία προκύπτει ότι υπήρχαν και άλλες οικονομικές συναλλαγές. Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι υπάρχουν στοιχεία ότι η 38χρονη μητέρα της ανήλικης ζητούσε με μεγάλη συχνότητα χρήματα από τον Μίχο, γνωρίζοντας ότι εκείνος εκδίδει το παιδί της.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται επίσης εκατοντάδες σελίδες με τα μηνύματα και τους διαλόγους μεταξύ του 53χρονου, που εμφανιζόταν σε διαδικτυακή εφαρμογή ως «Ε. 16» για να αλιεύει παιδεραστές «πελάτες». Πρόκειται για σοκαριστικούς διαλόγους μεταξύ των «πελατών» που ήθελαν να κλείσουν ραντεβού με την ανήλικη και τον 53χρονο που παρίστανε την 16χρονη έφηβη.

Στα μηνύματα αυτά οι παιδεραστές φέρονται να ζητούν καλύτερη τιμή, ενώ κλείνουν ραντεβού με την ανήλικη στο κέντρο της Αθήνας. Στα ραντεβού έπαιρναν την 12χρονη με το αυτοκίνητό τους και είτε τη βίαζαν μέσα σε αυτό είτε τη μετέφεραν σε χώρο που ακόμα δεν έχει εντοπιστεί από τις Αρχές.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρώτος «πελάτης» που συνελήφθη (πατέρας τριών παιδιών από τη δυτική Αττική) είχε κλείσει τέσσερις φορές ραντεβού με την 12χρονη.

Από εδώ και πέρα οι Αρχές θα εξετάσουν εάν υπάρχουν και άλλα θύματα βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Οι Αρχές φέρονται να έχουν φτάσει στα ίχνη και κάποιων άλλων ατόμων, από έναν αριθμό περίπου 15 ανδρών, που έδωσε η ανήλικη κατά την διάρκεια των δύο πρώτων καταθέσεων της στο ανηλίκων, παρουσία παιδοψυχολόγου της υπηρεσίας, ενώ χθες Τετάρτη προχώρησε σε συμπληρωματική κατάθεση.

Έτσι δεν αποκλείεται τα επόμενα 24ωρα να ακολουθήσουν και συλλήψεις «πελατών», τους οποίους φέρεται να «ψάρευε» ο Ηλίας Μίχος.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν πως εξετάζονται και οι καταγγελίες ότι έγινε προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης και ότι προκειμένου να επιτευχθεί αυτό υπήρχαν επικοινωνίες της μητέρας της 12χρονης με πρόσωπο από το περιβάλλον του 53χρονου. Από την πλευρά της η 37χρονη φέρεται να απειλούσε το εν λόγω άτομο το οποίο με τη σειρά του έδωσε χρήματα για να μην ανοίξουν τα στόματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την επίσημη καταγγελία στις 3 Σεπτεμβρίου, από την μητέρα της ανήλικης- η οποία πιέστηκε από τους θείους του κοριτσιού να απευθυνθεί στην ΕΛ.ΑΣ.- οι αστυνομικοί στο πλαίσιο της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου άκουγαν συνομιλίες «φωτιά» για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως χθες Τετάρτη κρίθηκαν ομόφωνα προφυλακιστέοι ο 53χρονος Ηλίας Μίχος, ο άνθρωπος που φέρεται να βίαζε και να εξέδιδε το παιδί και ο 42χρονος «πελάτης», που συνελήφθη ως ένας από τους άνδρες που φέρονται να την βίασαν.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr