Πα. Μαρ 1st, 2024
Sepolia 5
Κοινοποίηση

Σεπόλια: Ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της 37χρονης μιλάει για την προσφυγή που έχουν καταθέσει και δίνει εξηγήσεις για τα εμβάσματα και τα μηνύματα με τον Μίχο

Μετά τις τρείς νέες συλλήψεις των παιδοβιαστών για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας στα Σεπόλια, αναμένεται η νέα κατάθεση του μικρού κοριτσιού, η οποία θα ρίξει περισσότερο φως και θα ανοίξει τον δρόμο για νέες συλλήψεις. Πλέον στη δημοσιότητα έχουν δοθεί τα στοιχεία όλων των συλληφθέντων, που φέρονται να βίασαν τη 12χρονη.

Ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της 12χρονης μητέρας βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ και έδωσε περισσότερα στοιχεία για την 37χρονη, η οποία έχει προφυλακιστεί με την κατηγορία διακεκριμένης μαστροπείας.

«Η μητέρα της 12χρονης είναι κρατούμενη στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού. Από την πρώτη στιγμή βέβαια, αυτό που αναφέρει δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το συγκεκριμένο έγκλημα για το οποίο κατηγορείται. Πριν από δύο ημέρες καταθέσαμε και προσφυγή εναντίον της διάταξης της κυρίας ανακρίτριας για να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και θα περιμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου. Λογικά θέλω να πιστεύω στις επόμενες 10 – 15 ημέρες πρέπει να υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου», δήλωσε αρχικά.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι από το πόρισμα των ερευνών θα φανεί η αλήθεια ότι η μάνα της 12χρονης δεν είχε καμία σχέση με την εφαρμογή όπου εκδιδόταν η κόρη της.

«Ευελπιστώ ότι μέσα σε αυτό το διάστημα θα είναι έτοιμο από τα εγκληματολογικά εργαστήρια το πόρισμα για τα ψηφιακά μέσα που έχουν κατασχεθεί από τη μητέρα, το κινητό της τηλέφωνο και τα τάμπλετ που έχουν πάρει από το σπίτι και θεωρώ ότι θα αποδειχθεί περίτρανα ότι δεν είχε μπει ποτέ σε αυτή την εφαρμογή για την οποία κατηγορείται».

Τα εμβάσματα και τα μηνύματα με τον Μίχο
Στη συνέχεια θέλησε να ξεχωρίσει το αδίκημα της μητέρας με το αδίκημα του Μίχου, επισημαίνοντας πως: «Να πούμε ότι τα μηνύματα με τον Μίχο δεν συσχετίζονται με το αδίκημα. Μάλιστα με βάση το κατηγορητήριο δεν αναφέρονται καν στο συγκεκριμένο αδίκημα. Από εκεί και μετά όμως υπάρχουν κάποια μηνύματα. Η μητέρα είχε ήδη κάνει καταγγελία στο Μίχο και φέρεται να έχει στείλει στον Μίχο ότι “δώσε μου 100 ευρώ για να μην σε καταγγείλω”. Η εξήγηση που έχει δώσει η μητέρα είναι ότι δεν ήθελε, με βάση αυτά που της είχαν πει και από την αστυνομία, να καταλάβει ο Μίχος ότι παρακολουθείται και ότι πρόκειται να συλληφθεί. Εκεί είναι το λάθος της. Δεν υπέδειξε η αστυνομία “ζήτα τα λεφτά από τον Μίχο”. Η αστυνομία της είπε να μην καταλάβει κάτι ο Μίχος και αυτή στη συζήτηση που είχε πρώτα με τη σύζυγο του Μίχου και στη συνέχεια με το Μίχο ζήτησε αυτά τα 100 ευρώ. Αλλά επαναλαμβάνω, αυτό δεν είναι θέμα που αφορά τη μαστροπεία», δήλωσε ο κ. Λύτρας.

«Έχουν δοθεί εξηγήσεις και από τη 12χρονη στην κατάθεσή της ότι είχε πάρει αυτόν τον λογαριασμό της μητέρας, και τον είχε δώσει στον Μίχο, γιατί αυτήν την κάρτα και τον λογαριασμό η μητέρα δεν τον χρησιμοποιούσε. Υπάρχουν 4 εμβάσματα τα οποία περιμένουμε να δούμε από την άρση του απορρήτου, ποιοι έχουν καταθέσει τα χρήματα και για ποιο λόγο. Το ποσό είναι συνολικά 110 ευρώ», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία όταν δυστυχώς ένα παιδάκι 12 ετών του έχουν συμβεί όλα αυτά τα πράγματα, τώρα να δούμε πώς πήρε αυτό το IBAN από τη μητέρα. Πράγματι, αυτό που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση και το έχω πει και θα συνεχίσω να το λέω επειδή και εγώ είμαι πατέρας, είναι αδιανόητο πραγματικά μια μητέρα να της έχει φύγει ο έλεγχος του παιδιού και να μην έχει καταλάβει τι συμβαίνει με το παιδί της»

Η διαρροή της δικογραφίας
Σχετικά με τη διαρροή της δικογραφίας στα μέσα ο Απόστολος Λύτρας εξήγησε το πως μπορεί να έχει συμβεί:

«Ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλον για το πώς γίνεται η διαρροή της δικογραφίας και αν τη δίνουν οι δικηγόροι, αν τη δίνουν αστυνομικοί; Θέλω να σας πω και για να το ακούσουν και οι τηλεθεατές, ότι όταν σχηματίζεται μια δικογραφία, στην αρχή πάρα πολλοί αστυνομικοί έχουν πληροφορίες από τη συγκεκριμένη δικογραφία. Προφανώς στην αρχή μπορεί κάποιος από τους αστυνομικούς κάτι να πει όχι να δώσει έγγραφο. Μετά αυτή πάει στην ανακρίτρια. Στην ανακρίτρια υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι πηγαινοφέρνουν τη δικογραφία για διάφορους λόγους, από φωτοτυπίες μέχρι και για άλλους λόγους. Μετά οι δικηγόροι που έχουν πρόσβαση οι συνεργάτες των δικηγόρων και πάει λέγοντας. Είναι αδιανόητο λοιπόν να λέμε πώς μπορεί να γίνει διαρροή μιας δικογραφίας όταν μια δικογραφία αλλάζει πάρα πολλά χέρια. Είμαι εναντίον. Εγώ προσωπικά δεν έχω ποτέ δώσει κομμάτι δικογραφίας και το θεωρώ πραγματικά αδιανόητο σε μια τέτοια δικογραφία να βγαίνουν καταθέσεις ενός παιδιού 12 ετών».

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr