Δε. Φεβ 26th, 2024
Valurakis
Κοινοποίηση

«Είχαμε μιλήσει εξαρχής για “κουκούλωμα” με συγκεκριμένα στοιχεία»

Για εγκληματική ενέργεια στην υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας, Μανώλης Φωτάκης. Όπως είπε υπάρχει μεγάλη ανατροπή μετά την αλλαγή του χαρακτηρισμού των μοιραίων, για τη ζωή του πρώην υπουργού, περιστατικών, από «ατυχήματα» σε «εγκληματική ενέργεια».

«Υπάρχουν σειρά στοιχείων που επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για δολοφονία. Είναι οι ιατροδικαστικές εκθέσεις τόσο των δικαστικών λειτουργών όσο και της τεχνικής συμβούλου, από κοινού με δύο μαρτυρίες που μιλούν για συγκεκριμένα πρόσωπα. Ο πρώτος μάρτυρας επιβεβαιώνει διαπληκτισμό και ταυτίζεται πλήρως με τον δεύτερο ο οποίος πλέον προχωρά και σε αναγνώριση προσώπων» επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Υπάρχουν αυτοκίνητα στο χώρο εκεί και άλλα στοιχεία τα οποία πρόκειται να κατατεθούν τις επόμενες ημέρες, που δεν θα αφήνουν καμία πλέον αμφιβολία, περί του γεγονότος που λέω, ότι δηλαδή πρόκειται για ανθρωποκτονία» είπε ακόμη ο κ. Φωτάκης.

Όπως εξήγησε, οι δύο ψαράδες που προ ημερών προφυλακίστηκαν ως κατηγορούμενοι για τον θάνατο του πρώην υπουργού, μιλούσαν για τραυματισμό από την προπέλα, κάτι που διαψεύστηκε τελικά.

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι προαναφερθέντες μάρτυρες είχαν αρχικά καταθέσει ενόρκως με μια σειρά άλλων, επικαλούμενοι το άλλοθί τους, το οποίο, όπως είπε, έχει πλέον καταπέσει.

«Ο πρώτος μάρτυρας είχε καταθέσει το ίδιο βράδυ, με συμπληρωματική κιόλας κατάθεση, και ο δεύτερος κατέθεσε τον Απρίλιο, ενώ είχε ζητήσει εξαρχής να θέσει σε γνώση των Αρχών αυτό που είδε», πρόσθεσε.

«Είχαμε μιλήσει εξαρχής για “κουκούλωμα” με συγκεκριμένα στοιχεία»

Ο δικηγόρος της οικογένειας υπογράμμισε ότι η οικογένεια μπήκε σε πολύ μεγάλο αγώνα έκτοτε, και στην προσπάθειά της να φτάσει στην αλήθεια, τα κατάφερε με μια σειρά από ενέργειες.

«Αποδεικνύεται ότι ο Σήφης Βαλυράκης επέστη βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ο θάνατός του προήλθε πριν πέσει στο νερό από χτυπήματα σε διαφορετικά όργανα, κάτι που προκύπτει από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις» είπε ακόμη.

Ερωτηθείς για το αν τελικά υπήρξε ενδεχομένως προσπάθεια για να κλείσει αυτή η υπόθεση, σημείωσε: «Είχαμε μιλήσει εξαρχής για “κουκούλωμα” με συγκεκριμένα στοιχεία. Είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να είμαστε κοντά στην αλήθεια η οποία θα αναδειχθεί».

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr