Σα. Φεβ 24th, 2024
Serres
Κοινοποίηση

Βιβλική καταστροφή από την κακοκαιρία σε περιοχές των Δήμων Νέας Ζίχνης και Αμφίπολης

Βιβλική καταστροφή προκάλεσε η χθεσινοβραδινή καταιγίδα που έπληξε τις περιοχές του Δήμου Νέας Ζίχνης και Αμφίπολης. Η έντονη καταιγίδα που ξεκίνησε στις 10 το βράδυ σε συνδυασμό με το χαλάζι αλλά και έναν ανεμοστρόβιλο που σημειώθηκε στην περιοχή, ξερίζωσαν δέντρα, σκέπες, ακόμη και αποθήκες.

«Έχουν εξαφανιστεί ολόκληρες καλλιέργειες με βαμβάκι, ηλίανθο και σιτάρι αλλά και δενδρώδεις αμύγδαλα και ελιές» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο Δήμαρχος Νέας Ζίχνης Παντελής Μπόζης υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος Νέας Ζίχνης όπως και ο Δήμος Αμφίπολης θα κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Δείτε την ανάρτηση που έκανε στο Facebook ο βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης:

Στην περιοχή βρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος που όπως είπε στην ΕΡΤ μέχρι το απόγευμα θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε όλα τα χωριά αφού συνέργεια του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν τις εργασίες για αποκατάσταση των προβλημάτων που δημιούργησε το μπουρίνι.

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στην περιοχή
Αύριο κλιμάκιο του ΕΛΓΑ θα βρίσκεται στην περιοχή για την πρώτη εκτίμηση των καταστροφών στις καλλιέργειες.

Άμεσα αποκαταστάθηκε και το πρόβλημα με τον εκτροχιασμό μηχανής της αμαξοστοιχίας το πρωί στη Λευκοθέα Σερρών από κορμούς δένδρων. Με εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή βρέθηκαν άμεσα στο σημείο στελέχη του Υπουργείου και του ΟΣΕ, οι δυο μηχανοδηγοί και οι δυο επιβάτες και με τη βοήθεια ανδρών της Π.Υ. Σερρών μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος με τους δύο τελευταίους να συνεχίζουν το ταξίδι τους με άλλη αμαξοστοιχία.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr