Πα. Μαρ 1st, 2024
20221021 130733
Κοινοποίηση

ΥΛΙΚΑ
500 γραμ. ρεβίθια
1 ποτήρι του κρασιού γεμάτο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
Πιπέρι, αλάτι και τον χυμό από ένα λεμόνι
1 1/2 λίτρο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βάζουμε τα ρεβίθια με νερό και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Τα σουρώνουμε. Στην χύτρα ταχύτητας βάζουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, την ρίγανη και το πιπέρι. Βάζουμε 1 1/2 λίτρο νερό να καλυφθούν τα ρεβίθια  κλείνουμε την χύτρα και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου τρία τέταρτα της ώρας. Ανοίγουμε την χύτρα και δοκιμάζουμε να είναι βρασμένα τα ρεβίθια. Προσθέτουμε το αλάτι αφήνουμε λίγο να κατέβει το νερό και βάζουμε το χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε ακόμη λίγο και κατόπιν το βγάζουμε από το μάτι. Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί, φέτα, αντζούγιες και ελιές.