Δε. Φεβ 26th, 2024
ΔΤ 2023.02.23 Pic1
Κοινοποίηση

Π.Ε. Λευκάδας:

Συνεχίζονται σταθερά οι εργασίες καθαρισμού ρεμάτων από την Περιφερειακή Ενότητας Λευκάδας. Χθες (23/2/2023), τεχνικό κλιμάκιο της Π.Ε. Λευκάδας ολοκλήρωσε πολυήμερο καθαρισμό της κοίτης και των πρανών του ρέματος στο Βλυχό, από το γεφύρι που ξεκινά το κοιτοστρωμένο τμήμα και προς τα πάνω, απομακρύνοντας φερτά υλικά και αυτοφυή βλάστηση.

Στο σημείο βρέθηκε την Παρασκευή (17/2/2023) ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, όπου παρακολούθησε τις εργασίες και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Τ.Κ. Βλυχού, Σπύρο Σολδάτο.

«Χθες, ολοκληρώσαμε τον καθαρισμό του ρέματος στο Βλυχό, στο τμήμα που δεν έχει διευθετηθεί με τεχνικά έργα. Ένα σημείο με δύσκολη πρόσβαση για τα μηχανήματά μας και επίπονο, αφού δεν είχε καθαριστεί επισταμένως για πάρα πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί φερτά υλικά και αυτοφυής βλάστηση, που εμπόδιζαν την απρόσκοπτη ροή του νερού.

Έτσι, εκμεταλλευτήκαμε τις καλές καιρικές συνθήκες και προχωρήσαμε σε εκτενή καθαρισμό της κοίτης και των πρανών, για την πρόληψη τυχών δυσάρεστων καταστάσεων στην περίπτωση εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων.

Η ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους, καθώς και η ελαχιστοποίηση του κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων αποτελεί βασική μας προτεραιότητα, που υπηρετούμε με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης, μέσα από έργα και παρεμβάσεις ουσίας» αναφέρει σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Δείτε βίντεο με στιγμιότυπο από τον καθαρισμό του ρέματος του Βλυχού στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=Vpv3C3z0grw&list=PL_2mPNUW8A74ZiHvlpqnmmtg51qHlqfQG