Δε. Φεβ 26th, 2024
Kidz 26
Κοινοποίηση

Ένας βρεφονηπιακός σταθμός στολίδι έκανε τα εγκαίνια του στην πόλη της Λευκάδας, με τις οικογένειες του νησιού να δείχνουν από το ξεκίνημα την εμπιστοσύνη τους. Η επιχείρηση πρόκειται για γυναικεία υπόθεση, με τους ιδιοκτήτες να λάμπουν από χαρά και να δηλώνουν :«Μια γιορτή για την Λευκάδα, για την οικογένεια και την εργαζόμενη μητέρα. Από το 2008 έως σήμερα, η δουλειά που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια δεν είναι απλά η εμφάνιση ενός νέου κτιρίου. Δεν πρόκειται για ένα νέο κατάστημα που εγκαινιάζουμε σήμερα αλλά πρόκειται για ένα σημείο, ένα εφαλτήριο στο οποίο ανεβαίνει για πρώτη φορά κάθε παιδάκι που το αφήνουν οι γονείς του και εμείς τραβάμε το ελατήριο για να το εκτοξεύσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε.

Από το έτος 2017 έως και σήμερα η επιχείρηση μας συνεχώς μεγαλώνει, με γνώμονα τον άνθρωπο και την προσφορά υπηρεσιών υγείας στην κοινωνία και την τοπική οικονομία, ο παιδικός σταθμός μας στο εμπορικό κέντρο είναι ο μεγαλύτερος σε δυναμικότητα και τάξεις -σαν παιδικός- που λειτουργεί στη Λευκάδα».

Το νέο μας κτίριο λειτουργεί για παιδάκια μικρότερης ηλικίας από ότι ο παιδικός μας σταθμός στο εμπορικό κέντρο μάλιστα η νέα μας δομή, μπορεί να φιλοξενήσει παιδάκια ηλικίας από 3 μηνών έως 2,5 χρονών αφήνοντας έτσι τον παιδικό μας σταθμό που λειτουργεί στο εμπορικό κέντρο να φιλοξενεί αποκλειστικά και μόνο παιδάκια από 2,5 χρονών μέχρι την εγγραφή τους στο νηπιαγωγείο. Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουμε να έχουμε έξι διαφορετικές ηλικιακές ομάδες οι οποίες περιλαμβάνουν παιδιά από 3 μηνών μέχρι την ηλικία εγγραφής τους στο νηπιαγωγείο που πλέον είναι η ηλικία των 4,5 χρονών στο νέο μας κτίριο που μαζί με το εμπορικό κέντρο αποτελούν κτίρια τα οποία προσφέρουν τη μέγιστη ασφάλεια για τα παιδιά ,συνθήκες υγιεινής επίσης πολλές και μικρές αίθουσες για ολιγομελή τμήματα παιδιών.

Τα παιδάκια μας ασχολούνται με την αισθητική αγωγή δηλαδή με εργασίες που πρόκειται για την καλλιέργεια του προφορικού λόγου καθώς επίσης και για τις ξένες γνώσεις που εδώ και χρόνια μαθαίνουμε στον σταθμό μας.

Η αισθητική αγωγή αποτελεί βασικό άξονα του εκπαιδευτικού μας προγράμματος και συμβάλλει σημαντικά στην εξέλιξη και στην βελτίωση των δεξιοτήτων των παιδιών. Επίσης συμβάλλει στην ανάπτυξη των τεχνικών και αισθητικών ικανοτήτων των παιδιών, την καλλιέργεια της παρατηρητικότητας και την ενίσχυση της δημιουργικότητας. Η αισθητική αγωγή καλλιεργεί την φαντασία του παιδιού.

Ως δεύτερο στάδιο προχωράμε στην καλλιέργεια του προφορικού λόγου που με μια σειρά στοχευμένων εκπαιδευτικών πρακτικών αλλά και με αφορμή την καθημερινότητα μέσα στην τάξη, όπως με την ανάγνωση παραμυθιού, με παιδικά και παραδοσιακά τραγούδια, με την αφήγηση μικρών ιστοριών τα παιδιά ενθαρρύνονται να κατακτήσουν τον προφορικό τους λόγο.

Επιπροσθέτως, ένα άλλο κομμάτι στο οποίο δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα είναι εκείνο της διατροφής τα οποία τα ονομάζουμε "Υγιεινά γεύματα" της σωστής διατροφής χωρίς καθόλου αλάτι και χωρίς καθόλου ζάχαρη. Επειδή τα παιδιά παραμένουν στο σχολείο το ένα τρίτο της ημέρας, το φαγητό που τρώνε επηρεάζει τη διάθεση, την υγεία και τη συμπεριφορά τους. Έτσι η σωστή διατροφή δίνει γερές βάσεις για την ανάπτυξη των παιδιών, γι' αυτό κι εμείς μηδενίζουμε την ζάχαρη μηδενίζουμε το αλάτι και ψωνίζουμε μόνο φρέσκα υλικά καθημερινά ετοιμάζουμε όλα τα γεύματα μέσα στο σταθμό μας και χρησιμοποιούμε συνταγές προσαρμοσμένες στην γεύση των παιδιών.

Ποιοι είμαστε εμείς;

Το μεγαλύτερο κεφάλαιο του σχολείου μας δεν είναι τα κτίρια, δεν είναι οι εγκαταστάσεις, δεν είναι ο εξοπλισμός αλλά είναι το ανθρώπινο δυναμικό και φυσικά η φιλοσοφία του.»

Οι παιδικοί μας σταθμοί λειτουργούν από 12 έμπειρες καταξιωμένες και άριστες στο επάγγελμα τους επαγγελματίες, δασκάλες αλλά και την μαγείρισσα μας:

Ζωή Λάζαρη – διευθύντρια παιδικού σταθμού

Η Ζωή Λάζαρη αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Λευκάδας το 2007 και στην συνέχεια ολοκλήρωσε τις σπουδές της ως νηπιαγωγός στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ελένη Αλιπράντη – διευθύντρια βρεφονηπιακού σταθμού.

Η Ελένη είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης το έτος 2012. Και είναι πτυχιούχος της μεθόδου γραφής BRAILE .

Χριστίνα Ντούσκα – Νηπιαγωγός
Η Χριστίνα είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το έτος 2011. Κατέχει τον τίτλο Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην «Ειδική Αγωγή κι Εκπαίδευση» των Πανεπιστημίων Πατρών Λευκωσίας το έτος 2022.

Δήμητρα Σταϋρακα – βρεφονηπιοκόμος
Η Δήμητρα είναι απόφοιτη του ΙΔΙΕΚ ΑΚΜΗ με την ειδικότητα «Προσχολικής αγωγής δραστηριοτήτων δημιουργίας και έκφρασης» το έτος 2013.Το έτος 2015 κατέστη διπλωματούχος μετά την επιτυχή συμμετοχή της στις εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων ΙΕΚ.

Ιωάννα Φερεντίνου – βρεφονηπιοκόμος

Η Ιωάννα είναι απόφοιτη του ΙΔΙΕΚ ΑΚΜΗ με την ειδικότητα «Προσχολικής αγωγής δραστηριοτήτων δημιουργίας και έκφρασης» το έτος 2018.

Βιβή Σταματέλου – βρεφονηπιοκόμος

Απόφοιτη του τμήματος Πολιτικών Έργων και Υποδομών του Τει Αθηνών το 2014 και στην συνέχεια απόφοιτη του τμήματος Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων του ΙΕΚ Λευκάδας το 2018.

Ιωάννα Τσουνάκα – βρεφονηπιοκόμος
Η Ανδριάνα είναι απόφοιτη του ΙΕΚ Άλφα Αθήνας με την ειδικότητα βοηθός βρεφονηπιοκόμων το έτος 2020.

Χριστίνα Μπουρδάρα -βρεφονηπιοκόμος
Η Χριστίνα είναι απόφοιτη του Τμήματος Ιστορίας, έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στο ΙΕΚ Λευκάδος ως βρεφονηπιοκόμος και συνέχισε τις σπουδές της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου της Φλώρινας.

Κωνσταντίνα Φατούρου -βρεφονηπιοκόμος

Απόφοιτη από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Αθηνών.

Τία Λιάγκα – Μαγείρισσα

Η Σταματία είναι υπεύθυνη σίτισης του σταθμού μας. Φροντίζει την επιμελημένη και έγκαιρη παρασκευή του φαγητού, σύμφωνα με το διαιτολόγιο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διαχείρισης τροφίμων από τον ΕΦΕΤ και διαρκώς αναζητά νέες συνταγές, θρεπτικές, χωρίς καθόλου ζάχαρη και αλάτι τις οποίες τα παιδιά λατρεύουν.