Σα. Φεβ 24th, 2024
Polylymnio Messinia00
Κοινοποίηση

Οι όμορφες εναλλαγές του τοπίου κρατούν το ενδιαφέρον αμείωτο

Το Πολυλίμνιο στη Μεσσηνία είναι ένα μέρος παραδεισένιο, γαλήνιο και μαγικό. Ένα μέρος όπου ο καθένας πρέπει να βρεθεί έστω και μία φορά στην ζωή του, αν θέλει να αντικρίσει από κοντά έναν τόπο που μοιάζει εντελώς ψεύτικο. Λες και έχει ξεπηδήσει από κάποιο παραμύθι με νεράιδες.

Η πλούσια μεσσηνιακή φύση, τα τρεχούμενα νερά και η εκκωφαντική ησυχία έχουν καταστήσει το Πολυλίμνιο, ως ένα από τα σημεία αναφοράς του νομού. Οι όμορφες εναλλαγές του τοπίου εδώ κρατούν το ενδιαφέρον πραγματικά αμείωτο, προσφέροντας μοναδικές εικόνες και μια εξαιρετική εμπειρία ζωής μέσα στο μεγαλείο της φύσης.

Πολυλίμνιο: Ο παράδεισος στη Μεσσηνία έχει όνομα
Επί της ουσίας το ονειρικό Πολυλίμνιο, είναι μια υπέροχη τοποθεσία με παραδεισένιο σκηνικό που το κάνει να μοιάζει σχεδόν ψεύτικο, και έχει οδηγήσει πολλούς στο να το χαρακτηρίζουν και ως τη «γαλάζια λίμνη» της Μεσσηνίας. Το σκηνικό εδώ μοιάζει βγαλμένο από πίνακα ζωγραφικής με κυρίαρχο στοιχείο το υδάτινο στοιχείο σε διάφορες μορφές –λίμνες και καταρράκτες– και φυσικά την καταπράσινη και οργιώδη φύση.

Από πάνω, τα επιβλητικά βράχια να «εποπτεύουν» και να αφήνουν τα νερά να πέσουν στην επιφάνεια από μεγάλο ύψος. Στο φόντο, τη γενναιόδωρη και καταπράσινη φύση της Μεσσηνίας. Και το νερό, κρύο και πεντακάθαρο, να αποτελεί εναλλακτική επιλογή για καλοκαιρινό μπάνιο μακριά από τη θάλασσα.

Σε απόσταση περίπου μισής ώρας από την Καλαμάτα, λοιπόν, εντοπίζεται αυτό το «θαύμα» της φύσης, με τις υπέροχες εικόνες, με χρώματα και ήχους που μένουν ανεξίτηλα στη μνήμη. Τα νερά συναντώνται σε πολλά επίπεδα, ενώ διέρχονται μέσα από το φαράγγι του Πολυλιμνίου.

Οι λίμνες εδώ αποτελούν και έναν μοναδικό βιότοπο, όπου κανείς μπορεί να παρατηρήσει πεταλούδες, λεπιδόπτερα, εντομοφάγα πουλιά, καθώς και μικρά ψαράκια, καβούρια του γλυκού νερού, αμφίβια και ερπετά.

Για να προσεγγίσει κανείς τον μυστικό παράδεισο του Πολυλιμνίου θα περάσει μέσα από πυκνή βλάστηση και θα διασχίσει ξύλινες γεφυρούλες, ώσπου μετά από 3 χλμ. θα αντικρίσει το σύμπλεγμα των, περίπου, 15 λιμνών.

Με ορμητήριο την Καλαμάτα, η διαδρομή ξεκινάει από τον δρόμο Καλαμάτας- Πύλου, στο χωριό Χαραυγή, κοντά στην Καζάρμα, όπου υπάρχει σημείο στάθμευσης για τα αυτοκίνητα.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr