Σα. Φεβ 24th, 2024
630 001 Αντίγραφο 750x375
Κοινοποίηση

Κάποιος τουρίστας πρέπει να τράβηξε αυτή την φωτογραφία πολλά χρόνια πίσω. Εικονίζεται ο πλάτανος  του Νυδριού. Ο εντυπωσιακός, πλούσιος σε φυλλωσιά, και καταπράσινος πλάτανος της φωτογραφίας αποτέλεσε το χαρακτηριστικό γνώρισμα του Νυδριού για πολλά χρόνια. Ήταν σχεδόν η πρώτη εικόνα που έβλεπε κάποιος μπαίνοντας στο χωριό. Το μανάβικο ήταν σχεδόν κολλημένο στον κορμό του. Αργότερα στον ίσκιο του λειτούργησε για πολλά χρόνια επιχείρηση ενοικίασης αυτοκινήτων.

Το ΥΒ  που είναι γραμμένο στον κορμό  του δέντρου, είναι χαρακτηριστικό σύνθημα μιας εποχής. Το έβλεπες παντού σε κάθε γωνιά της χώρας μας. Ο Υβ Τριαντάφυλλος, Ελληνογάλλος ποδοσφαιριστής, πραγματοποίησε εκπληκτικές εμφανίσεις με την ομάδα του Ολυμπιακού. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους επιθετικούς που πέρασαν από την Ελλάδα.

Βρεθήκαμε σήμερα στο Νυδρί και φωτογραφίσαμε τον ίδιο πλάτανο στο ίδιο σημείο. Δεν έχουν πέσει όλα τα φύλλα αλλά ούτε και τα πλατανόμηλά του. Επειδή τα τελευταία χρόνια σε πολλά μέρη της χώρας μας ξεραίνονται τα πλατάνια, ανησυχήσαμε προς στιγμή για την υγεία του. Όπως όμως μας διαβεβαίωσε ντόπιος κάτοικος, ο πλάτανος είναι μια χαρά.

Περπατήσαμε στη συνέχεια για λίγο στο παραλιακό μέτωπο του Νυδριού το οποίο είναι ανθοστόλιστο και «εξωτικό» λόγω της πληθώρας των φοινίκων που έχουν φυτευτεί.
Το Νυδρί ετοιμάζεται για την καλοκαιρινή σεζόν και λόγω της ηλιόλουστης μέρας ήταν παντού ορατές οι εποχιακές ασχολίες.