Δε. Φεβ 26th, 2024
Patra Paidia
Κοινοποίηση

Εβδομάδα εξελίξεων για την υπόθεση που εξακολουθεί να συγκλονίζει την ελληνική κοινωνία

Χαρούμενα χρώματα, λουλούδια και χαμόγελα αποτυπώνονται στις ζωγραφιές που αφιέρωνε η μικρή Τζωρτζίνα, στη γιαγιά της, τη μητέρα του Μάνου. Στις ζωγραφιές που έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Μπαμ» και αναμετάδωσε ο Alpha, το 9χρονο κοριτσάκι έχει ζωγραφίσει ένα ουράνιο τόξο και ένα πολύχρωμο σπίτι σαν κάστρο με έναν καταγάλανο ουρανό για τη γιαγιά της.

Αυτή η ζωγραφιά, όπως και άλλα σημειώματα που είχε γράψει το παιδί βρέθηκαν στην τσάντα της, μέσα στο διαμέρισμα της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους Δασκαλάκη, το οποίο ανοίχτηκε την περασμένη Παρασκευή από τους δικηγόρους των συγγενών της θανούσης.

Η εβδομάδα αυτή θα είναι εβδομάδα εξελίξεων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, καθώς αναμένονται αποτελέσματα εξετάσεων και για τρία νεκρά παιδιά από την Πάτρα ενώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα, που έβαλε την υπογραφή της, στην εξέταση που έγινε στη σορό της Μαλένας το 2019, όταν το μόλις 3,5 ετών κορίτσι, πέθανε στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν, πρότεινε να γίνει εκταφή της σορού του παιδιού.

Πιο αναλυτικά η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα που το 2019 είχε αποδώσει το θάνατο της Μαλένας σε ηπατική ανεπάρκεια, κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή στην Ασφάλεια Αττικής, ζητώντας να γίνει εκταφή. Όπως τόνισε, η έκθεση που είχε κάνει ήταν σωστή με βάση τα δεδομένα που είχε λάβει από το νοσοκομείο, όπου μνημονευόταν η χημειοθεραπεία που λάμβανε η Μαλένα λόγω λευχαιμίας. Έτσι η ιατροδικαστής είχε εκτιμήσει ότι οι βλάβες στο ήπαρ ήταν αποτέλεσμα των φαρμάκων που λάμβανε το μικρό κορίτσι.

Ωστόσο, τα δεδομένα θα πρέπει να επανεξεταστούν όπως ανέφερε, μετά τα αποκαλυπτικά στοιχεία που προέκυψαν από το θάνατο της Τζωρτζίνας. Όπως μετέδωσε το Mega, η Χριστίνα Τσάκωνα ζήτησε να γίνει έρευνα σε βάθος για να διαπιστωθεί αν πίσω από τον θάνατο του παιδιού, κρύβεται εγκληματική ενέργεια. Σε αυτό το πλαίσιο πρότεινε να γίνει εκταφή της σορού του παιδιού, ώστε να ληφθούν δείγματα για νέες εξετάσεις.

H ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα προτείνει μετά την εκταφή να ληφθούν τρίχες και δείγματα μυελού των οστών για να διερευνηθεί αν ο θάνατος της Μαλένας προκλήθηκε από τοξική ουσία, όπως συνέβη με την Τζωρτζίνα. Υπενθυμίζεται πως ήδη γίνεται τοξικολογική εξέταση στα όργανα του παιδιού, στο εργαστήριο τοξικολογίας του ΑΠΘ και τα αποτελέσματα αναμένονται μέσα στο πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρια, τις επόμενες μέρες.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr