Πα. Μαρ 1st, 2024
20221017 131501
Κοινοποίηση

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες ή τσακώνικες κομμένες στην μέση. Στην περίπτωση της φλάσκας την βάζουμε σε νερό με αλάτι για να ξεπικρίσει.
1/2 φλυτζάνι του κρασιού ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για να αλείψουμε τις μελιτζάνες και να τις ψήσουμε.
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια ή ένα κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κοφτή κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 κύβο λαχανικών
1 φλυτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού βασιλικό
400 γραμμ. φέτα βαρελίσια τριμμένη σε χοντρά κομμάτια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε στην μέση τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε σε όλη την επιφάνεια που κόψαμε. Λαδώνουμε ένα ταψί και τις τοποθετούμε με την άσπρη σάρκα από πάνω. Με ένα πινέλο αλλείφουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα, να μαλακώσουν και να μαραθούν λίγο. Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν λίγο. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε για λίγο. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον κύβο λαχανικών, τον μαιντανό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και βασιλικό και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να μείνει με το λαδάκι. Με ένα πιρούνι ή κουτάλι πιέζουμε την ψημμένη μελιτζάνα και κάνουμε ένα βαθούλωμα. Παίρνουμε από την σάλτσα μεγάλες κουταλιές και γεμίζουμε όλες τις μελιτζάνες. Όταν τις γεμίσουμε προσθέτουμε σε κάθε μελιτζάνα φέτα τριμμένη και κατόπιν τις βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να δούμε να ψήνεται και η φέτα και να ενώνονται όλα τα υλικά μαζί. Όταν ψηθεί το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και φρέσκο ψωμάκι.