Πα. Μαρ 1st, 2024
Astynomia Elas
Κοινοποίηση

Οι αστυνομικοί εξιχνίασαν δύο υποθέσεις αρπαγής και 25 κλοπές σε σπίτια στα Μέγαρα

Συμμορία Ρομά με έδρα τα Μέγαρα, που πραγματοποιούσε απαγωγές με στόχο τα λύτρα αλλά και κλοπές σε σπίτια, «ξηλώθηκε» από την Αστυνομία, η οποία πραγματοποίησε συνολικά εφτά συλλήψεις σε Αττική και Κόρινθο.

Οι δράστες παρακολουθούσαν Ρομά με οικονομική επιφάνεια από την περιοχή των Μεγάρων και στη συνέχεια οργάνωναν την απαγωγή τους. Στη συνέχεια, εκβίαζαν τις οικογένειες των θυμάτων, έπαιρναν λύτρα και απελευθέρωναν τους ομήρους.

Οι αστυνομικοί εξιχνίασαν δύο υποθέσεις αρπαγής και 25 κλοπές σε σπίτια στα Μέγαρα.

Σε δύο παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν την 13-5-2022, στην περιοχή των Μεγάρων και της Σαλαμίνας συνελήφθησαν επτά Ρομά, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένα επιπλέον μέλος της οργάνωσης.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που στοχοποιούσε άτομα για τα οποία είχαν συγκεντρώσει πληροφορίες ότι κατέχουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Στη συνέχεια, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, μετέβαιναν στις οικίες τους και με χρήση σωματικής βίας και απειλή όπλων τους άρπαζαν και τους μετέφεραν σε διαφορετική περιοχή.

Ακολούθως επικοινωνούσαν με την οικογένεια του απαχθέντα και με απειλές για τη ζωή και την σωματική του ακεραιότητα, τους εκβίαζαν για την καταβολή χρηματικού ποσού, προκειμένου να τον απελευθερώσουν. Μετά την επίτευξη συμφωνίας, υποδείκνυαν στους συγγενείς το σημείο που θα παρέδιδαν τα χρήματα και στη συνέχεια απελευθέρωναν το θύμα τους σε κοντινή απόσταση.

Επιπρόσθετα η συμμορία δραστηριοποιείτο στη διάπραξη κλοπών από οικίες. Επέλεγαν οικίες σε απομονωμένα σημεία και πλησίον κεντρικών οδικών αρτηριών και προηγείτο συγκέντρωση πληροφοριών για τις ώρες απουσίας των ενοίκων και την ύπαρξη χρημάτων, χρυσαφικών, κυνηγετικών όπλων και άλλων αντικειμένων αξίας, εντός αυτών.

Από τις έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλοπιμαία, 3 κυνηγετικά όπλα και κινητά τηλέφωνα. Κατασχέθηκαν επίσης και 4 «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα.

Εξιχνιάσθηκαν 2 περιπτώσεις αρπαγής που διαπράχθηκαν στα Μέγαρα και στην Κορινθία και 25 περιπτώσεις κλοπών από οικίες στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr