Πα. Μαρ 1st, 2024
1 Liostasi Vooeidi
Κοινοποίηση

Μεγάλες καταστροφές σε λιοστάσι με νεαρά δέντρα προξένησαν ανεπιτήρητα βοοειδή στην περιοχή «Λάκκους» στα Κολυβάτα Αλεξάνδρου αφού έριξαν την περίφραξη.

12_liostasi_vooeidi

Είναι τόσο το μέγεθος της καταστροφής που δεντράκια 10-15 ετών έχουν ξεριζωθεί ολοσχερώς παρότι στηρίζονταν με σιδερένια υποστηρίγματα ενώ σε άλλα ελαιόδεντρα τα ανεπιτήρητα ζώα έσπασαν ολόκληρα κλωνάρια προκειμένου να μπορέσουν να φτάσουν το κλαρί.

9_liostasi_vooeidi

Μεγάλη ήταν η αγανάκτηση και η απογοήτευση του ιδιοκτήτη όταν είδε με τα ίδια του τα μάτια την καταστροφή και τους κόπους του να πηγαίνουν χαμένοι.

5_liostasi_vooeidi

Με την ευκαιρία αυτή να θυμίσουμε την ανακοίνωση της KO Ορεινής Λευκάδας του ΚΚΕ, η οποία σημείωνε ότι κεντρικό κράτος, Δήμος, Περιφέρεια και Δικαιοσύνη συνέβαλαν καθοριστικά με την ολιγωρία και την απραξία τους, ώστε να φτάσει η κατάσταση σε αυτό το σημείο, ενώ μεταξύ άλλων ζητούσε ο Δήμος Λευκάδας να μη δείξει καμία ανοχή και να προσλάβει επιπλέον συνεργεία προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία περισυλλογής των ανεπιτήρητων ζώων και να ενταχθούν οι περιπτώσεις αυτών των καταστροφών στις λίστες του ΕΛΓΑ για να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες τους.