Σα. Φεβ 24th, 2024
 2
Κοινοποίηση

Ελεύθερος ο πατέρας του 17χρονου από τη Μάνδρα.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, οπλοφορία και οπλοκατοχή ασκήθηκε στον 14χρονο από τον Εισαγγελέα μετά την απολογία του, σχετικά με τη δολοφονία του αδερφού του.

Ο ανήλικος ομολόγησε ότι σκότωσε τον 17χρονο αδερφό του με κυνηγετική καραμπίνα στη Μάνδρα, ωστόσο υποστήριξε πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον αδερφό του αλλά τον πέρασε για αγριογούρουνο και για αυτό πάτησε τη σκανδάλη. Οδηγείται στον ανακριτή ανηλίκων.

Ο πατέρας των παιδιών που οδηγήθηκε επίσης στον Εισαγγελέα, καθώς κατηγορείται για παραβίαση του νόμου περί όπλων αλλά και παραμέληση, αφέθηκε ελεύθερος. Παράλληλα, θα γίνει προκαταρκτική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχει τελέσει τα αδικήματα της παραμέλησης ανηλίκου και της οπλοκατοχής.

Τι ομολόγησε στην αστυνομία ο 14χρονος
Η διαδικασία της κατάθεσης του 14χρονου, όσο και του πατέρα του, στη ΓΑΔΑ κράτησε για αρκετές ώρες μέχρι τελικά να «σπάσει» και να ομολογήσει ότι εκείνος πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο αδερφό του, στις στιγμές που στη Μάνδρα οι κάτοικοι ήταν «παγωμένοι» από την τραγωδία, αναφέροντας ότι δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες.

Ο 14χρονος φέρεται να κατέθεσε: «Κυνηγούσαμε με τον αδερφό μου, ο οποίος κρατούσε την καραμπίνα, όταν κάποια στιγμή είδαμε ένα γουρούνι. Το ζώο έτρωγε σε ένα σημείο στο οποίο δεν μπορούσαμε να το πυροβολήσουμε. Τότε, ο αδερφός μου έδωσε σε εμένα την καραμπίνα για να πάει να τρομάξει το γουρούνι, με σκοπό να βγει από εκείνο το σημείο όπου βρισκόταν και στη συνέχεια εγώ να μπορέσω να το πυροβολήσω. Τελικά όμως το όπλο εκπυρσοκρότησε στα χέρια μου. Πυροβόλησα και η σφαίρα πέτυχε τον αδερφό μου στο κεφάλι. Τρομοκρατήθηκα».

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών σχημάτισαν σε βάρος του ανήλικου δικογραφία και θα τον οδηγήσουν σήμερα Σάββατο το πρωί στον Εισαγγελέα. Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν, ωστόσο, στο Newsbomb.gr ότι η υπόθεση δεν πρέπει να κλείσει εδώ. Και αυτό διότι η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί για να διαπιστωθεί η πιστότητα της ομολογίας του 14χρονου.

«Η ομολογία του ανήλικου είναι λογικοφανής. Αυτό δεν σημαίνει εντούτοις ότι η έρευνα πρέπει να σταματήσει ή ότι έχουμε πειστεί όλοι ότι τα πράγματα έγιναν έτσι», λέει χαρακτηριστικά στέλεχος της Αστυνομίας.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr