Πα. Μαρ 1st, 2024
Spiti 1
Κοινοποίηση

Η 51χρονη δεν ήταν παραμελημένη σε θέμα φαγητού και καθαριότητας

Στο σπίτι της, υπό την επίβλεψη κοινωνικού λειτουργού, βρίσκεται η 51χρονη που μόλις πέθανε η μητέρα της αποκαλύφθηκε ότι για 42 χρόνια δεν είχε δει το φως του ήλιου, σε ένα νέο Κωσταλέξι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews υπάρχουν υποψίες, από την πλευρά των αρμόδιων Αρχών, ότι η γυναίκα είχε πέσει θύμα σεξουαλικής ή άλλου είδους κακοποίησης σε μικρή ηλικία από συγγενικό της πρόσωπο, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να έχει επιβεβαιωθεί.

Η 51χρονη, που αντιμετωπίζει νοητικά προβλήματα, όλα αυτά τα χρόνια είχε επαφή μόνο με τη μητέρα της, με αποτέλεσμα να εμφανίζει υστέρηση σε όλα τα επίπεδα. Ωστόσο, όπως λένε, δεν ήταν παραμελημένη σε ό,τι αφορά τη σίτιση και την καθαριότητα. Η μητέρα της είχε μετατρέψει το πάνω διαμέρισμα της διπλοκατοικίας όπου διέμεναν σε «φρούριο», βάζοντας αλυσίδες στην πόρτα και κάγκελα στα παράθυρα.

«Η μητέρα της την αγαπούσε»
«Η κοινωνική λειτουργός την ενημέρωσε για τον θάνατο της μητέρας της. Τη βρήκε, την προσέγγισε, την “ξεκλείδωσε” και πήγαν μαζί στην κηδεία. Τη βοήθησε να βάλει ακόμη και τα ρούχα της. Πλέον είναι στο σπίτι της, καθώς υπάρχει στήριξη από άλλους συγγενείς της. Η ένταξή της στην κοινωνία δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, αλλά καταβάλλονται όλες οι δυνατές προσπάθειες», αναφέρει υπάλληλος του δήμου, ο οποίος σπεύδει να τονίσει ότι «η γυναίκα δεν είναι αγρίμι, όπως γράφτηκε».

«Το πιθανότερο είναι ότι, επειδή πριν από 40 χρόνια δεν υπήρχαν σχολεία ειδικής αγωγής, η 51χρονη να έμεινε στο σπίτι της προκειμένου να μην την κοροϊδεύουν τα άλλα παιδιά. Πήγε μέχρι την τρίτη δημοτικού. Από τη γειτονιά μάς είπαν ότι η μητέρα της την αγαπούσε. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου θα κάνουν ό,τι απαιτείται προκειμένου να τη βοηθήσουν», σημειώνει η ίδια πηγή.

Ήδη η 51χρονη υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις, καθώς όλα αυτά τα χρόνια δεν γινόταν έλεγχος της υγείας της, ενώ με παρέμβασή της η Εισαγγελία Λάρισας ζήτησε την κοινωνική διερεύνηση της υπόθεσης.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr