Δε. Φεβ 26th, 2024
20221207 125635
Κοινοποίηση

ΥΛΙΚΑ (4-6 ΑΤΟΜΑ) 
1 κιλό κολοκυθάκια μικρά
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κουταλιά σούπας γεμάτη πελτέ ντομάτας
3 μέτριες ντομάτες περασμένες από τον χοντρό τρίφτη
1 κύβο λαχανικών
1 φλυτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
3 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
Νερό
Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε να μυρίσει. Έχουμε πλύνει και καθαρίσει τα κολοκυθάκια (αν είναι μεγάλα τα κόβουμε στην μέση, τα μικρά τα βάζουμε ολόκληρα) και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε ελαφρά. Κατόπιν προσθέτουμε τις φρέσκες ντομάτες, τον κύβο λαχανικών, την ζάχαρη, τις πατάτες, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει το φαγητό μέχρι να μείνει με το λαδάκι του. Κατεβάζουμε από την φωτιά, το αφήνουμε για λίγο και έπειτα σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί, φέτα και χωριάτικη σαλάτα.