Πα. Μαρ 1st, 2024
Recep Tayyip Erdogan
Κοινοποίηση

Σε μια κίνηση που αναμένεται να ανεβάσει ακόμη περισσότερο το θερμόμετρο της έντασης προχωρά η Τουρκία καθώς θα κάνει πολεμική άσκηση στο ίδιο σημείο όπου οι ΗΠΑ στέλνουν αεροπλανοφόρα

Σε μια κίνηση που αναμένεται να φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις στη Μέση Ανατολή προχωρά η Τουρκία, καθώς σύμφωνα με την Yeni Safak, θα πραγματοποιήσει άσκηση στο σημείο όπου οι ΗΠΑ έχουν στείλει ένα αεροπλανοφόρο και στέλνουν και δεύτερο ώστε να μην εμπλακεί τρίτη χώρα στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς!

Έτσι, το τουρκικό ναυτικό από τις 16 έως τις 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει άσκηση με αληθινά πυρά στη Μεσόγειο, στο ίδιο σημείο όπου βρίσκεται ήδη το πρώτο αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Gerald R. Ford»!

Αξίζει να σημειωθεί πως από την πρώτη ημέρα της σύρραξης Ισραήλ-Χαμάς, ο Ταγίπ Ερντογάν είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ της δεύτερης, προκαλώντας δυσαρέσκεια στα υπόλοιπα μέλη του ΝΑΤΟ καθώς δεν στηρίζει συμμαχικό στέλεχος και μάλιστα με τον πλέον επίσημο τρόπο.

Τέλος, η Τουρκία και οι ΗΠΑ είχαν έρθει πάλι προ ημερών σε μετωπική σύγκρουση καθώς ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών είχε καταρρίψει drone στη Συρία, προκαλώντας την οργή της Άγκυρας.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr