Πα. Μαρ 1st, 2024
Astrapes
Κοινοποίηση

Η πρόγνωση για τις επόμενες ώρες από τον Γιάννη Καλλιάνο

Φθινόπωρο θα θυμίζει ο καιρός τις επόμενες ώρες στην Ελλάδα, με καταιγίδες και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας να συνθέτουν το σκηνικό μέχρι και την Κυριακή. Έντονες καταιγίδες αναμένεται να έχει και η Αττική από τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου.

«Πιθανό “σφυροκόπημα” από καταιγίδες από τα μεσάνυχτα στην Αττική», αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook ο Γιάννης Καλλιάνος και εξηγεί: Αν δεν αλλάξει κάτι στα νεότερα προγνωστικά στοιχεία που μόλις μελέτησα, από σήμερα τα μεσάνυχτα (χοντρικά η χρονική στιγμή) και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς το ξημέρωμα του Σαββάτου, ο νομός Αττικής πιθανότατα θα “σφυροκοπηθεί” από καταιγίδες.

Στη συνέχεια σημειώνει: «Δεν σας μιλώ για κάτι που δεν έχουμε ξαναζήσει, απλά για την εποχή που βρισκόμαστε δεν είναι και πολύ συχνό το φαινόμενο. Βέβαια, κυρίως στα βόρεια και βορειοδυτικά του νομού ενδέχεται και πολύ νωρίτερα να εκδηλωθούν κάποια φαινόμενα, όμως ο κύριος όγκος τους αναμένεται περίπου αυτό το χρονικό διάστημα. Τοπικές καταιγίδες στην Αττική ενδέχεται να εκδηλώνονται κατά διαστήματα και κατά τη διάρκεια του Σαββάτου και μέχρι περίπου το μεσημέρι της Κυριακής».

Προειδοποίηση και από τον Σάκη Αρναούτογλου
Για τη ραγδαία αλλαγή του καιρού προείδοποίησε και ο Σάκης Αρναούτογλου, κάνοντας λόγο για δυνητικά πλημμυρογόνες βροχές – καταιγίδες το επόμενο 48ωρο.

«Αν και οι βροχές/ καταιγίδες μπορεί να είναι ισχυρές οπουδήποτε στους παρακάτω χάρτες με τις αποχρώσεις, ο κίνδυνος για αιφνίδια πλημμυρικά φαινόμενα αλλά και από τους ανέμους που συνδέονται με τις καταιγίδες μεγαλώνει περισσότερο στις περιοχές όπου οι χρωματισμοί στους παρακάτω χάρτες γίνονται πιο πορφυροί (κυρίως από τις κιτρινοπορτοκαλί και πλησιάζουν προς το μωβ) όπου και δεν αποκλείεται να έχουν και μεγαλύτερη διάρκεια!!!», τονίζει σε ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου.

«Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα του Σαββάτου πρώτα στα δυτικά και βόρεια και από τις πρωινές ώρες της Κυριακής και στην υπόλοιπη χώρα!!

Καλό θα είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας!!», καταλήγει ο παρουσιαστής του καιρού της ΕΡΤ.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr