Δε. Φεβ 26th, 2024
Cavusoglu Ramala 1536x1024
Κοινοποίηση

Μια μέρα πριν από την 17η Σεπτεμβρίου, όταν συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, η Τουρκία επιτίθεται ξανά στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά δεν απειλεί πως «θα έρθει μια νύχτα» αλλά ξαναγράφει την Ιστορία, όπως τη βολεύει…

Αυτό είναι η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, το πρωί της Παρασκευής (16.09.2022), στην οποία ούτε λόγο ούτε πολύ κατηγορεί την Ελλάδα ότι ψεύδεται για τη Μικρασιατική Καταστροφή και πως έτσι προσπαθεί να κάνει τους πάντες να ξεχάσουν την ήττα του ελληνικού στρατού κατά τη διάρκεια της «εισβολής» στην Ανατολία!

Κατηγορεί επίσης την Ελλάδα πως τόσο στο παρελθόν όσο και τώρα ευθύνεται για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

«Μέσω αυτών προσπαθούν να κάνουν τους πολίτες να ξεχάσουν την ήττα του ελληνικού στρατού κατά τη διάρκεια της “εισβολής” στην Ανατολία και τα βάρβαρα εγκλήματα που διέπραξε κατά της ανθρωπότητας και να διαστρεβλώνει τα ιστορικά γεγονότα και την άποψη της κοινής γνώμης και της διεθνούς κοινότητας. Παρατηρούμε ότι προσπαθούν να παραπληροφορήσουν την κοινωνία με ψέματα» αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Η Άγκυρα, μέσα από την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, εκτός από την Ιστορία θέλει (όπως έχει φανεί πολλές φορές στο παρελθόν) να ξαναγράψει και τη Συνθήκη της Λωζάνης. Και επικαλείται το άρθρο 59, το οποίο, σύμφωνα με την «ανάγνωση» του τουρκικού ΥΠΕΞ «η Ελλάδα αναγνωρίζει την υποχρέωσή της να αποκαταστήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πράξεις του ελληνικού στρατού στην Ανατολία αντίθετα με το Πολεμικό Δίκαιο».

«Θυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα αποδέχθηκε τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και καταδικάστηκε να καταβάλει αποζημιώσεις» αναφέρει επίσης το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Και κατηγορεί την Ελλάδα, εκτός από μαζικές δολοφονίες στην Ανατολία και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο μεταναστευτικό. «Όλος ο κόσμος παρακολουθεί το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει πάρει μαθήματα από την Ιστορία και συνεχίζει να διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με τις βάρβαρες πράξεις της, χωρίς να κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε γυναίκες και παιδιά, αφήνοντας αβοήθητους μετανάστες να πεθάνουν», σημειώνεται από το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπενθυμίζει στην Ελλάδα, η οποία προσπαθεί να διαστρεβλώσει τα ιστορικά γεγονότα με ψέματα, τα μαύρα σημεία της ελληνικής ιστορίας και σήμερα, και να λέει την αλήθεια στη διεθνή κοινότητα. Καλούμε την Ελλάδα για άλλη μια φορά να χρησιμοποιεί την κοινή λογική και να σταματήσει να υποδαυλίζει το μίσος μέσα από παραποίηση των γεγονότων».

ΠΗΓΗ: newsit.gr