Πα. Μαρ 1st, 2024
0ca32aa78d343216215e8cf572168bbe Xl
Κοινοποίηση

Την αδελφοποιημένη πόλη Leucate της Γαλλίας επισκέφθηκε από 3 έως 9 Σεπτεμβρίου 2023 αντιπροσωπεία 42 Μαθητών ηλικίας 13 έως 17 ετών, που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό ταξίδι, το οποίο διοργάνωσε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας.

Την αντιπροσωπεία συνόδευσαν εκ μέρους του Δήμου Λευκάδας η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Μαργέλη, η υπάλληλος του τμήματος Πολιτισμού Κωνσταντίνα Βανδώρου και η Ειδική Σύμβουλος Πολιτισμού Ιωάννα Φίλιππα. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης οι γονείς Αλεξάνδρα Μάκιντος και Βασίλης Κόντος.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε εκπαιδευτικές επισκέψεις στις κοντινές γαλλικές πόλεις Perpignan, Narbonne, Montpellier, Toulouse και στην μεσαιωνική πόλη Carcassonne, – η οποία αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco- και στις ισπανικές πόλεις Βαρκελώνη, Χιρόνα και Φιγκέρες.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν μουσεία, εκθέσεις ,διάσημα αξιοθέατα και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ξεχωριστή εμπειρία αποτέλεσε η παρακολούθηση της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας στο Ναό της Sagrada Familia στη Βαρκελώνη.

Ο Δήμαρχος της Leucate, Michel Py και το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων της πόλης υποδέχθηκαν τους μαθητές την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023 παραθέτοντας δεξίωση προς τιμήν τους. Οι μαθητές ευχαρίστησαν το Δήμαρχο, συνομίλησαν μαζί του, δέχτηκαν αναμνηστικά δώρα και χόρεψαν ελληνικούς και ξένους χορούς με τους τους Γάλλους μαθητές.

Η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με το Δήμο της Leucate έχει καθιερώσει πια αυτό το ταξίδι το οποίο ανοίγει τους ορίζοντες των νέων και τους προσφέρει πολύτιμες εμπειρίες.

aixmi-news.gr