Πα. Μαρ 1st, 2024
20200430 180005 (2)
Κοινοποίηση

ΥΛΙΚΑ
1 τσουρέκι μεγάλο κομμένο σε φέτες
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια εκτελεσμένα όπως γράφει η συνταγή

ΣΙΡΟΠΙ
3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 ½ φλυτζάνι του τσαγιού νερό
5 σταγόνες λεμόνι

ΣΑΝΤΥΓΙ
250 gr κρέμα γάλακτος παγωμένη ή  250 gr Σαντιγί Φυτική Κρέμα
2 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες και το φρυγανίζουμε χωρίς να καεί.
Απλώνουμε το φρυγανισμένο τσουρέκι σε ένα πυρεξ 25×35 εκατοστά και ρίχνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να τραβήξει καλά.
Έχουμε έτοιμη την κρέμα όπως γράφει η συνταγή στο φακελάκι και ην ρίχνουμε από πάνω από το τσουρέκι και την απλώνουμε καλά.
Το βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ και την επόμενη μέρα φτιάχνουμε την σαντιγί στο μίξερ. Την απλώνουμε πάνω από την κρέμα καλά. Πασπαλίζουμε με τριμμένο φυστίκη Αιγίνης.