Πα. Μαρ 1st, 2024
Image1
Κοινοποίηση

Η υψηλή Γέφυρα Σερβίων «υποφέρει» από ρωγμές και γίνεται προσπάθεια να «σωθούν» τα σημεία που κινδυνεύουν – Τι λέει ο επιβλέπων μηχανικός.

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη γέφυρα των Σερβίων η οποία έχει κλείσει για όλα τα οχήματα σύμφωνα με απόφαση του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.

O Σάκης Βούρας, μηχανικός-προϊστάμενος και επιβλέπων του έργου της δομικής αποκατάστασης της ρωγμής που υπήρχε στη γέφυρα μίλησε στην τηλεόραση του Star σχετικά με την υπόθεση.

«Οι ενέργειες που γίνονται από την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι ακριβώς το αντίστροφο από ότι ακούμε για τα Τέμπη. Δηλαδή εδώ η υπηρεσία κατάφερε και εντόπισε και τρέχει για να λύσει ένα πρόβλημα. Πριν το πρόβλημα αυτό γίνει αυτό που κατέληξε να γίνει στα Τέμπη με τα τραγικά αποτελέσματα. Πριν από δύο χρόνια έγινε μία οπτική επιθεώρηση στη γέφυρα των Σερβίων όπου εκεί εντοπίστηκε μία ρωγμή. Συντάχθηκαν δύο μελέτες, ολοκληρώθηκαν μέσα στο 2022 για να μπορέσουμε να κλείσουμε τη ρωγμή γιατί θεωρήθηκε επικίνδυνη για την ασφάλεια τόσο της ίδιας της γέφυρας αλλά με ακόλουθα, τα πιθανά ατυχήματα που θα μπορούσαν να είναι τραγικά και για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων», εξήγησε ο κ. Βούρας.

«Η ρωγμή αν δεν πας από κοντά δεν φαίνεται. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο έργο της αποκατάστασης και έτυχε η τραγική συγκυρία των Τεμπών και για αυτό απέκτησε τέτοια δημοσιότητα και αυτή η εργασία που κάνουμε» πρόσθεσε ο κ. Βούρας ενώ τόνισε πως «Θα μπορούσε να μας πέσει η γέφυρα σε εκείνο το σημείο και αν πέσει σε ένα σημείο είναι σαν να μην υπάρχει γέφυρα. Αυτό είναι το ακραίο σενάριο, δεν θέλω να φοβίζω τον κόσμο, εμείς είμαστε για να λύνουμε τα προβλήματα. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς και θεωρώ ότι θα καταφέρουμε να την ανατάξουμε τη γέφυρα. Αυτό το έργο δεν είναι για να συντηρήσουμε ολόκληρη τη γέφυρα. Είναι για να ‘σώσουμε’ το συγκεκριμένο σημείο.»

«Πριν από μερικές ημέρες ήμουν σταματημένος στο φανάρι και πέρασε άνθρωπος ενώ ξέρει ότι η μία λωρίδα κυκλοφορίας στο σημείο είναι κλειστή, παρανόμως με προσπέρασε, πήγε με αφάνταστη ταχύτητα και φρέναρε τελευταία στιγμή και δε σκοτώθηκε άνθρωπος που δούλευε, που ήταν πίσω από τους κώνους», κατέληξε περιγράφοντας ένα χαρακτηριστικό περιστατικό ο κ. Βούρας.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr