Πα. Μαρ 1st, 2024
Limeniko Nydri11
Κοινοποίηση

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, ενημερώθηκαν χθες το απόγευμα οι Λιμενικές Αρχές Λευκάδας και Νυδριού, από τον Πλοίαρχο επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου, για εκδήλωση πυρκαγιάς στο ιστιοφόρο σκάφος «SYNCHRONICITY» σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ νησίδας «ΘΗΛΙΑ» Μεγανησίου και «ΔΕΣΙΜΙ» Λευκάδας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. με κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας, το ιδιωτικό σκάφος «ΤΖΟΥ 8» με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής και το παραπλέον σκάφος «ΑΧΕΙΛΟΣ» Τ.Λ. 152 Α.

Οι ανωτέρω επιβαίνοντες του ιστιοφόρου μετεπιβιβάστηκαν στο «ΑΧΕΙΛΟΣ» και μεταφέρθηκαν καλά στην υγεία τους και με ασφάλεια στο λιμάνι Νυδριού, ενώ περιπολικά σκάφη του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή του ανωτέρω Πυροσβεστικού κλιμακίου έκαναν ρίψεις νερού προκειμένου να γίνει κατάσβεση της φωτιάς. Στη συνέχεια, το «SYNCHRONICITY» βυθίστηκε σε βάθος περίπου 60,50μ.. Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.