Πα. Μαρ 1st, 2024
1 A 354
Κοινοποίηση

Στο πόρισμα που συνέταξαν οι ιατροδικαστές αναφέρεται με κάθε λεπτομέρεια ο βίαιος μηχανισμός θανάτων των δυο παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη.

Οι έμπειροι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλογριάς «έδειξαν» εγκληματική ενέργεια μέσω απόφραξης των αεροφόρων οδών.

«Ο συνδυαστικός αποκλεισμός, παθολογικών αιτιών θανάτου, οδηγεί, σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας, στον βίαιο μηχανισμό θανάτου. Εν συνεχεία, με δεδομένο τον μηχανισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στο στερητικό ασφυκτικό μηχανισμό θανάτου. Στη συγκεκριμενη περιπτωση, τον ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου επιβεβαιώνουν τα εξής νεκροψιακά/παθολογοανατομικά/φωτογραφικά ευρήματα:

  • Εκδορές κατά το ριζορίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρεία κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαρίας Ελένης Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών.
  • Κακώσεις εν ζωή γενόμενες στοματικού βλεννογόνου άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχο του αβάπτιστου θήλεος και την επισκόπηση των φωτογραφιών, σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος».

Το πορισμα βρίσκεται στα χέρια των αξιωματικων του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής και όπως αναφερουν έμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναμένονται εξελίξεις στην υποθεση.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε παλαιότερες δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι «η υπόθεση θα φτάσει μέχρι το τέλος και όλα θα βγουν στο φως» κάτι που φαίνεται ότι γίνεται, με την κατάθεση του πορίσματος των έμπειρων ιατροδικαστών.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Δευτέρας κατατέθηκε στη ΓΑΔΑ στους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας στην Πάτρα. Ο θάνατος των δύο παιδιών ήταν ασφυκτικός, αποδίδεται σε δολοφονία και η κατάθεση του πορίσματος αναμένεται να δρομολογήσει ραγδαίες εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, το επόμενο βήμα πλέον είναι η σύνταξη του διαβιβαστικού από τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση και η αποστολή του στον εισαγγελέα προκειμένου να αποφανθεί αν χρειάζεται ή όχι να ασκηθούν νέες διώξεις και αν ναι, κατά ποίων προσώπων.

Εισαγγελικές πηγές εξηγούσαν στο Newsbomb.gr ότι για να γίνει το επόμενο βήμα από την πλευρά της δικαιοσύνης θα πρέπει ο φάκελος που θα αποσταλεί να είναι ολοκληρωμένος, να περιλαμβάνονται, για παράδειγμα, και οι καταθέσεις των γονέων της Ρούλας Πισπιρίγκου που δίνονται σήμερα. Έτσι δεν αποκλείεται αφού παραδοθεί το πόρισμα στον εισαγγελέα να υπάρχουν επιπρόσθετες διώξεις είτε αφορούν ανθρωποκτονία για τη Ρούλα Πισπιρίγκου είτε και για άλλα άτομα.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr