Πα. Μαρ 1st, 2024
20230213 111616 1
Κοινοποίηση

Συγκινητική και αξιέπαινη η προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας των κατοίκων του νησιού στις  δοκιμαζόμενες από το σεισμό χώρες, Τουρκία και Συρία.

Βρεθήκαμε στο Πνευματικό κέντρο μετά τις 11:00 το πρωί να προσφέρουμε κι εμείς τη μικρή μας βοήθεια.  Ήταν η στιγμή που φόρτωνε το πρώτο φορτηγό με την ανθρωπιστική βοήθεια. Συγκινηθήκαμε  και θαυμάσαμε όλους τους συμπολίτες μας για την ποσότητα αλλά και την «ποιότητα» των συγκεντρωμένων ειδών  και το Δήμο για την οργάνωση.

Ο Δήμος είχε κάνει μια καλή προεργασία. Τα ρούχα, ενδύματα, κουβέρτες παπλώματα, μαξιλάρια ήταν τοποθετημένα και συσκευασμένα σε τεράστιες μαύρες πλαστικές σακούλες και τα υπόλοιπα είδη ήταν τοποθετημένα μέσα σε κούτες. Όλες οι συσκευασίες είχαν το λογότυπο του Δήμου.

Εργαζόμενοι στις  κοινωνικές Δομές του Δήμου δούλευαν πυρετωδώς για την μεταφορά των δεμάτων στο φορτηγό, καθώς και την ταξινόμηση.
Μέχρι να φύγουμε το φορτηγό είχε γεμίσει, ενώ στον προθάλαμο του Πνευματικού κέντρου βρίσκονταν ακόμα μεγάλες ποσότητες βοήθειας και πολίτες συνέχιζαν να προσέρχονται με δέματα. Όπως μας ανέφεραν δεν έχει φτάσει ακόμα η βοήθεια από τις κοινότητες αλλά και τα σωματεία. Συγκέντρωση πραγματοποιεί επίσης και η Περιφέρεια.

Ελπίζουμε η βοήθεια που συγκεντρώθηκε στο μικρό νησί μας να φτάσει έγκαιρα και να ανακουφίσει τους πληγέντες από το σεισμό.