Σα. Φεβ 24th, 2024
Amvrakia Odos 2 750x375 1
Κοινοποίηση

Μόλις λίγοι μήνες έχουν μείνει για την ολοκλήρωση και του τελευταίου τμήματος της Αμβρακίας Οδού, τον πρώτο κάθετο άξονα της Ιόνιας Οδού.

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την παράδοση σε κυκλοφορία της Αμβρακίας Οδού, μιας και μπαίνουν οι τελευταίες «πινελιές» στο τελευταίο τμήμα Δρυμός-Βόνιτσα.

Πρόκειται για ένα σημαντικό οδικό έργο που προχωράει βάσει χρονοδιαγράμματος, με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, να γνωστοποιεί πρόσφατα ότι η παράδοση του δρόμου είναι προγραμματισμένη για τα τέλη Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι το τμήμα Δρυμός-Βόνιτσα έχει μεγάλο βαθμο δυσκολίας, δεδομένου ότι περνάει σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από ορεινό ανάγλυγο.

Στο σύνολό της, η Αμβρακία Οδός έχει μήκος 48,5 χλμ. και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα οδικά έργα που υλοποιούνται στη Δυτική Ελλάδα.

Μόλις παραδοθεί σε κυκλοφορία θα ξεκινάει από τον Α/Κ Αμβρακίας της Ιόνιας Οδού και θα καταλήγει στην υποθαλάσσια σήραγγα Πρέβεζας – Ακτίου παρακάμπτοντας την πόλη της Αμφιλοχίας και της Βόνιτσας.

Ο δρόμος, προϋπολογσιμού 160,5 εκατ. ευρώ, θα έχει 4 λωρίδες κυκλοφορίας (2+2) με μεσαίο διαχωριστικό, και ανισόπεδους κόμβους.

Με τη λειτουργία του συνόλου του νέου αυτοκινητόδρομου η διαδρομή Λευκάδα-Αθήνα θα μειωθεί σε περίπου 3 ώρες και 20 λεπτά ενώ θεαματική θα είναι, επίσης, η μείωση των αποστάσεων προς Άκτιο, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα.

Περιλαμβάνεται ως έργο προαίρεσης, που έχει ενεργοποιηθεί, η απευθείας σύνδεση της απόληξης του οδικού άξονα Άκτιο-Αμβρακία με την Ιόνια Οδό στον ανισόπεδο κόμβο Ριβίου.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πώς εξελίσσονται τα έργα στο τελευταίο τμήμα Δρυμός-Βόνιτσα

lefkadatoday.gr