Πα. Μαρ 1st, 2024
Edwlio
Κοινοποίηση

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις έρευνες για τα αίτια και τους υπεύθυνους της τραγωδίας στα Τέμπη.

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων διαβεβαιώνει ότι οι δικαστές θα πράξουν το καθήκον τους για την τραγωδία στα Τέμπη, ενώ εκφράζει ανησυχία για την «πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας αυτής από εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος».

Η ανακοίνωση:

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, σεβόμενη τη μνήμη των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη και την οδύνη των οικείων τους, παρακολουθεί με ανησυχία την πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας αυτής από εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος και την προσπάθειά τους να καταστήσουν μέρος του προβλήματος και την Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Διαβεβαιώνουμε, ότι οι Έλληνες Δικαστικοί Λειτουργοί θα πράξουν το καθήκον τους με ευσυνειδησία, όπως πράττουν μέχρι σήμερα, αυστηρά στα πλαίσια της ανεξάρτητης λειτουργίας τους, με τις προβλεπόμενες εγγυητικές της ανεξαρτησίας αυτής διαδικασίες και εντός του πλαισίου, που καθορίζουν το Σύνταγμα και οι Νόμοι της Ελληνικής Πολιτείας».

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr